Singapore: The Raffles Hotel

IMG_7664 IMG_7670

Upea Raffles -hotelli teki eilisen päivän aikana toiseksi suurimman vaikutuksen. Brittikolonialistien aikainen kuuluisa hotellikompleksi oli tosiaan juuri sitä mitä mielikuva tuo mukanaan. Rafflesin tunnelma vei jostain syystä ihan suoraan ainakin minut Key Westiin, siellä käyneet tietää vaikkapa Hemingwayn talon tunnelman. 
Kuuluisa Singapore Sling -drinkki on kehitetty juuri täällä hotellin Long Barissa. Sinnehän siis. Drinkki oli oikeasti tosi, tosi hyvä! Lemppariksi suoraan kärkeen. Itse baarissa istuskeltiin pitkään, siellä puisten ikkunaluukkujen takana, lehtituulettimien alla voi oikeasti nähdä kolonialistiherrojen syövän maapähkinöitä ja heittelevän kuoret lattialle samalla kun levittelevät karttoja pöydille ja suunnittelevat miten saisi tiikerit metsästettyä vuorilta että kaupunki voisi laajeta. Maapähkinänkuoria oli nytkin lattia täynnä. Kaksi drinkkiä maksoi suolaiset noin 35 euroa, mutta olivat ehdottomasti yksi niistä asioista, jotka matkalla on hintansa arvoisia.

koll3IMG_7680 koll2 IMG_7683 IMG_7699

Tässä vaiheessa luulin että oltaisiin viimeistään jo ihan poikki, mutta ei todellakaan. Käveltiin vielä St. Andrews -kirkolle ja siitä hypättiin vielä metroon toiselle puolelle kaupunkia shoppailukatu Orchard Roadille. Siellä olin etukäteen katsonut kaupungin ainoan Tory Burchin liikkeen… Ja siellä olikin täydellinen musta clutch, mutta luulenpa että sekin jää tänne. Hinta on juuri ja juuri sama kuin Suomessa, sen lentokentällä tapahtuvan veronpalautusrumban lisäksi, joten ei taida maksaa vaivaa. 

Orchard Roadille muuten kyllä tulisin shoppailemaan, jos täällä vaikka olisi joku alekausi. Vaikka käytiin aikaisemmin siellä Marina Bay Sandsin ja Suntecin ostoskeskuksissa, on Orchard Roadilla kuitenkin niin paljon enemmän tunnelmaa! Ja kaikki ylelliset huippumerkitkin edustettuina, niiden edullisempien lisäksi. Zara ja H&M oli kovaa huutoa täällä, ei ihan houkuttanut meitä ne 😀 Orchard Roadilta oli aika pitkä matka hotellille, mutta todettiin että hotellia lähinnä olevalta metrolta olisi sama matka. Päätettiin siis kävellä se muutama kilometri. Mikä ihmeen energiapuuska tänään olikaan? 

Ja vielä mentiin tosiaan salille! Usein minä jään matkoilla nukkumaan, bloggaamaan tai lukemaan ja rauhoittumaan kun Mr. Big menee salille, mutta tällä kertaa menin mukaan. Sali osoittautuikin ihan huipuksi! Se oli ison lounge -terassin kulmassa, uima-altaan vieressä, kahdelta seinältä lasin ja puusäleikön rajaama, yläreunoistaan täysin avoin kokonaan musta tila. Katossa vain tuulettimet, ei ilmastointia. 

Kesken kaiken alkoi sataa kaatamalla, mikä sekin teki kokemuksesta yhden päivän hienoimmista. Oltiin toisessa kerroksessa, makasin juuri lattialla seinän vieressä tekemässä vatsasarjaa, kun vesi alkoi oikein jyristä maahan ja terassille, ja seinän ja katon avonaisesta tilasta satoi ihan hienon hienoa sumua sisälle, mikä vaan viilensi. Oltiin kahdestaan koko salilla, ja jotenkin tunnelma oli siinä kohtaa ihan ihmeellinen. 

Nyt on muuten vähän tenkkapoo että mitä loppupäivinä sitten tekisi 😀 Luultavasti suunnataan Little Indiaan tai Chinatowniin ja puistoihin. Maanantaille ehkä se eläin- tai orkideatarha kaupungin ulkopuolella. Tämä kaupunki on hurmannut meidät ihan täysin. Huomattiin katselevamme asuintaloja ja ruokakauppoja sillä silmällä… 😉 Ehkä kotiinpalattua työpaikkoja…

IMG_7704


0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN