Singapore: Marina Bay Sands

IMG_7652
IMG_7575
IMG_7587 IMG_7592

Tiedättekös mitä – tänään oli yksi täydellinen päivä. Syötiin hyvä aamiainen hotellin viereisessä kahvilassa, nähtiin jokseenkin melkein kaikki, mihin keskustan alueella oltiin aiottu mennä edes näiden kaikkien neljän päivän aikana, energiaa riitti kunnolla nukutun yön jälkeen, tultiin juuri sateen ajaksi hotellille salille tekemään kunnon treeni, ja jatkettiin suihkun jälkeen taas kuivassa ilmassa auringonlaskussa Clarke Quayn jokirantaan Halloween-meininkeihin intialaiseen ravintolaan syömään.
IMG_7594IMG_7595 IMG_7597 IMG_7600

Singaporesta on 136 kilometriä päiväntasaajalle, joten täällä on aina kuuma. Alin mitattu lämpötila historian aikana on ollut 19,4 astetta. Tänäänkin siis oli reilusti yli 30 -asteinen, kosteankuuma päivä. Se ei kuitenkaan tuntunut ollenkaan tuskaiselta, kun vähän väliä piipahdettiin kävelemään jonnekin sisälle. Oikeasti tuolla keskustassa voi skipata ulkona kävelemisen vaikka kokonaan: ostoskeskuksia toisensa perään riittää, samoin alikulkuja isojen teiden ali. 

 Otettiin ensin bussi hotellilta lähelle Marina Bay Sandsia: tuota valtavaa kolmen tornin ja niiden päällä kelluvan “laivan” kompleksia. Käveltiin tornien ylellisen kauppakeskuksen läpi suoraan kolmostornin kautta ylös näköalatasanteelle. No okei, ei ihan suoraan, koukattiin Mulberryn ja Louis Vuittonin kautta. Mulberryllä ihailin taas Lilyä, mutta kuten odotettua, se oli kalliimpi kuin Suomessa. Helsingin keskustassa se maksaisi kai reilut 1100 euroa, lentokentällä oli reilut 950 euroa. 

Niin muuten! Tiesitteko että Helsinki-Vantaan Mulberry lopettaa kahden viikon päästä! Myyjätyttö sanoi että kannattaisi nyt ostaa jos on menossa kaukolennolle, tämä huvi loppuu pian…! No, en ostanut. Ja täällä hinta oli 1250 euron kieppeillä. Joten in my dreams. Verot saisi kyllä kentällä takaisin, mutta se ei ole kuin 5% luokkaa. 

Ostoskeskus sinänsä oli aika upea: varsinkin tuo LV:n liike! Oma kelluva lasitalonsa tuossa lahdessa?! MiuMiulla ihastuin suunnilleen kaikkeen. Se nousi oikeasti suosikiksi noista kaikista liikkeistä, ah mitä ihanuuksia! Visa selvisi kuitenkin vaurioitta – hinnat oli kaikki kalliimpia kuin mitä Suomesta tai Suomeen tilaamalla saisi.

koll1
IMG_7604 IMG_7609 IMG_7614 IMG_7621

Marina Bay Sandsin Skypark oli aika huikea. Pettymys oli se, ettei kuuluisalle uima-altaalle, ravintolaan tai puutarhaan päässyt lainkaan. Niitä oli mainostettu matkaoppaassakin, mutta missään ei kerrottu, että ne on vain hotellin asiakkaille. Pöh. Seuraavaksi tuonne sitten hotelliin! Öh.. jos ollaan matkalla yksi yö? Siihen riittäisi budjetti 😀

IMG_7642IMG_7646

Jatkettiin Marina Bay Sandsista Helix Bridgeä Suntec -ostoskeskukseen, jonka sisäpihalla oli maailman suurin suihkulähde hienolla tarinalla, että vesi kun tuottaa onnea, kauppakeskuksen omistajat oli halunneet veden virtaavan alaspäin, suoraan keskukseen. 

Öh. No. Siitä ei ole kuvaa koska se ei tosiaan ollut edes sen arvoinen. Jokainen Singaporen-kävijä voi ihan rauhassa skipata koko nähtävyyden. Se oli pyöreä, matala, tasainen kivikumpare. Kiveä pitkin valui hiljaa, melkein näkymättömästi vettä reunoille. What?! Suihkulähde on aika arvosana sille! 

Meinasi tulla taas megapostaus, mutta jatkan tämän perjantai (oho, no olen lomalla :)) lauantaipäivän ohjelmasta omassa postauksessaan. The Raffles -hotelli ansaitsee sen 😉

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN