Singapore: Chinatown & Night Safari

IMG_7746 IMG_7722 IMG_7712 IMG_7717 IMG_7751 koll1
IMG_7742 IMG_7733

Eilinen alkoi vähän nahkeammin kuin lauantai, koska tajusin että aikaero ei mennytkään niin sujuvasti kuin luulin. Perjantai-iltana oltiin vaan niin loppu matkustamisesta, että nukahdettiin “oikeaan” aikaan kymmeneltä ja herättiin kahdeksan-yhdeksän maissa. No, edellisyönä sitten valvottiin naputelleen kolmeen yöllä ja sängystä päästiin ylös vasta puoli yksitoista, hotellihuoneesta kahdeltatoista (!!). Ärmysin sitä jo valmiiksi, että puoli päivää meni ihan hukkaan. No, ja sitten koska lauantai oli niin superpäivä, olin vähän ulapalla päivän suunnitelmista. Mihis nyt? 

Aloitettiin ihanalla aamiaisella, joka löydettiin ihan sattumalta jokirannasta. Australialainen paikka ausseja täynnä seuraamassa jotain jalispeliä telkkarista. Hyvä aamiaislista sunnuntai-iltapäivänä pelasti päivän käyntiin. Päätettiin jatkaa samantien Chinatowniin. 

Kävelymatka oli hotellilta aika lyhyt, mutta voi pojat, että maailma muuttui siinä välissä. Katosi siisti, puhdas ja hyväntuoksuinen Singapore, tilalle tuli tuttu, haiseva ja sotkuinen Kiina 😀 Tietenkin chinatownmaiseen turistityyliin, mutta kyllä siellä aitoakin vilahti joukossa. Itse asiassa mielenkiintoisinta oli oikoreitti hotellilta pelipaikalle, asuinkerrostalojen pihojen poikki, ja paikallisten kiinalaisten halpisostoskujien ja -keskusten läpi. Tuli ihan kotoisa olo 🙂 

Päällimmäisenä jäi silti mieleen läkähdyttävä kuumuus. Siis sellainen sietämätön, aivan järkyttävä. Tukka suli päähän, ja jokainen jatkuvasti juotu vesipisara valui aivan valtoimenaan alas selkää ja otsaa. Se nyt ei varsinaisesti ollut Chinatownin vika, mutta sai meidät aika vikkelään sieltä pois. Alkuiltapäivä enteili illan ukkosilmoja, joten kuvittelisin lämpöasteita olleen lähemmäs 40 ilman ainuttakaan tuulenvirettä. Useinkin täällä käy sellainen ihan pieni tuulenvire, joka helpottaa oloa heti. Ja pieniä pilviäkin välillä. Tuolloin ei kumpaakaan. 

Rynnättiin suoraan McDonald’siin kun sellainen paluumatkalla silmiin osui, ihan vaan istumaan ilmastointilaitteen päälle hetkeksi aikaa. Oikeasti olisin halunnut pakastimeen. Juotiin jäinen mangosmoothie, minkä avulla jaksettiin raahautua takaisin. 

 Palattiinkin hotellille pariksi tunniksi vilvottelemaan ja taisinpa nukahtaakin. Ja taas herättyä ärtsyämään sitä että no NYT se päivä ainakin menee hukkaan, jonnekin pihalle ja heti. Balilla voi sitten loikoilla 😀 Lähdettiin sateen uhkasta huolimatta suuntimaan saaren pohjoisosan yöeläintarhaan, Night Safariin.

koll2IMG_7819

Paikka on kuulemma Singaporen suosituimpia nähtävyyksiä, eikä syyttä. Alkumatka meni taas sekin vähän mönkään, kun oltiin ajateltu etsiä metromatkan varrelta vaan joku McDonald’s ja syödä reissun ekan kerran sellaista ruokaa, nopeasti ja halvalla. No eipä sitä sitten löytynyt, vaikka yleensä Mäkit hyppää syliin joka kulmassa. Käveltiin kiukuissamme kolme metroväliä pidemmälle, ja lopulta löydettiin. Pieni ja ruuhkainen, kiinalaisia jonossa ja pinossa ja päällekkäin. Kyynärpäillä kassalle ja syömisyritys ilman että jonkun muun kyynärpää on omassa suussa. 

Sitten myöhästyneenä jo, metroon reilu parinkymmenen kilometrin matkalle pohjoiseen. Matka kesti kolme varttia ja tulihan se sade-ukkonenkin samalle päivälle vielä. 

Siinä vesisateessa pilkkopimeässä metroasemalla tiesmissä, odottaen bussia, jota ei koskaan saapunut, mieliala itseasiassa vain kohosi. Tämän takia sitä reissataan, tämän takia ei joka kerta oteta taksia. Ihan sama vaikka ei oltaisi edes päästy koko safarille, oltaisi silti oltu sitä matkan kokemusta rikkaampia kuin hotellihuoneessa saati kotisohvalla maatessa. Sellainen ihan kauhean vahva tunne: tämä on ihanaa!

Safarille päästiin, sade lakkasi ja yksi upea parituntinen koettiin. En tiedä mistä aloittaisin. Vaikka siitä, että tuo oli ehdottomasti hienoin eläintarha ikinä. Siellä ei lähdetty ihmiset ja ihmisten halut nähdä eläimiä ensimmäisenä, vaan eläinten ja luonnon hyvinvointi ja kunnioitus edellä. Ihmiset sai vain hiljaa luvan kävellä eläinten keskellä jos ne sen sallivat. Ja todellakin, keskellä. 

Night Safari on open zoo: aitoja eläinten ja ihmisten välillä ei ole missään. Ei edes leijonien ja norsujen keskellä! Se oli niin hurjaa, en voinut käsittää miten suuri ero tuollaisella asialla on. Onhan ne leijonat Korkeasaaressakin ihan metrien päässä, mutta se lasi siinä välissä vie niin paljon pois. 

Alue on keskellä oikeaa sademetsää, ja sateinen ilma ja myöhäinen pilkkopimeä ilta vain vahvistivat kosteankuumaa elämystä. Ei eläimet ihan vapaina sentään kulje, mutta siltä se näyttää. Niiden elinalueet on rajattu todella taitavasti naamioiduilla syvillä ja jyrkillä ojilla ja kasvillisuudella. Siitä missä ihmiset käveli, noita esteitä ei edes huomannut. Sorkkaeläimet tosin oli vailla minkäänlaisia rajoitteita, ja ne tunkivatkin vaunun eteen monta kertaa.

Alueen voi kiertää kahdella tavalla: pienellä, ihan hipihiljaisella junalla, jossa hauska opas kertoo matkan varrella nähtävistä eläimistä, tai kävellen merkittyjä polkuja pitkin. Ja todellakin, kapeita sademetsäpolkuja, ei mitään leveitä teitä. Koska eläintarha on aina auki vasta illalla ja yöllä, on eläinten aitaukset valaistu kuunvaloa muistuttavalla valolla. Eläimet ei siitä siis liikaa häiriinny. Ihmiset osasi myös käyttäytyä hyvin, ihan hiljaa meluamatta. Vaikuttikin siltä, että useat eläimet ei meitä edes huomanneet. 

Mutkan takaa ilmestyneet leijonat, norsut ja virtahevot, sekä krokotiilit teki suurimman vaikutuksen. Se, kun ne oli siinä, melkein kosketusetäisyydellä, eikä mitään siinä välissä! Ihan huikeaa!

Kotiinpäin lähdettiin vasta yhdeltätoista, ja löydettiinkin paikan päältä shuttle-bussi, joka vei melkein meidän hotellille. Saatiin siis vielä sen koukkelehtiessa puoli-ilmainen yöllinen turistiajelukin ydinkeskustassa. Aika hyvä päivä siis lopulta, oikein hyvä itse asiassa 🙂 Ja taashan on muuten kello puoli kolme, kun innostuin tätä kirjoittelemaan, että… kello soimaan!

IMG_7800

Kuvia on vähän, koska vähän valon ja salamakiellon takia ne mun kameralla ja taidoilla oli kaikki vielä surkeampia kuin nämä. Oli kuitenkin pakko: nuo leijonat!! Ei tästä edes saa sitä käsitystä, ai miten upeita ne oli!

IMG_7809IMG_7814
6 comments so far.

6 responses to “Singapore: Chinatown & Night Safari”

 1. Kyllä matkakuume väkisinkin nousee, kun näitä katselee. En ala – ei ole yhtään matkaa suunnitteilla ihan vähään aikaan;)
  Mikko blogista Private Blend näyttää suunnittelevan Singaporen matkaa (http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/10/27/haaveissa-singapore-ja-kuala-lumpur/) – laiton kommentteihin hänelle linkin blogiisi;)

 2. Ninnumaaria says:

  Hih, mullakin on matkakuume ne vuoden noin 49 muuta viikkoa aina 😀
  Ai, kiva! Täytyykin vilkaista myös hänen blogiaan

 3. Anonymous says:

  mielenkiintoinen postaus vastoinkäymisistä huolimatta! pakko sanoa että mun mielestä on omituista kun länkkärit käy reissuillaan syömässä mäkissä, kun matkaillessa voisi törmätä niin upeisiin ja jännittäviin makuelämyksiin. jokainen tyylillään 🙂

 4. Ninnumaaria says:

  Haha, vähän arvasin että joku tarttuu ehkä tähän 🙂 siinä kohtaa oli vain semmoinen olo, kun oli jo monta päivää syönyt joka aterialla kaikkea muuta. Ja meillä se liittyy kyllä lomailuunkin: rakastetaan joskus sellaista perushampurilaisateriaa, mutta kotona ei arkena sellaisia syödä! 🙂

 5. Anonymous says:

  Ihanaa kun kerrot myös äkäilyistä, järkyttävästä kuumuudesta ja mäkkivisiiteistä, hehkutus kuulostaa paljon uskottavammalta silloin 😀

  J

 6. Ninnumaaria says:

  Hihi, kiva kuulla 🙂 mulla ainakaan ei mielialalaan pysyisi joka päivä koko päivää ihan katossa, lomallakaan. Ja täähän on just elämää ja matkan muistoja: niitä kauheita ja ihania. Aika tylsää olis jos kaikki menisi putkeen 🙂 hauska kuulla että tykkät niistäkin lukea! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN