Beijing day 1: Walking down the memory lane

Moikka moikka moii vihdoin! 🙂 🙂 Kotiuduttu on tĂ€nÀÀn, laukut just ja just purettu, ihan pöllĂ€mystynyt ja kummallinen olo. Sellainen taivaasta tippunut, kuten aina reissulta. Ja ihan kirjaimellisestikin taivaasta: muutama tunti pilvien yllĂ€ ja sitten sitĂ€ tipahtaa toiseen maailmaan. Ei siinĂ€ ihmisen mieli pysy mukana. 

No, nĂ€issĂ€ tunnelmissa hutisevin sormin nĂ€ppĂ€ilen ekaa postausta viikkoon. Olisihan se pitĂ€nyt muistaa jo ennen reissua: ei Kiinassa toimi mitkÀÀn amerikanpirulaiset kuten Facebook, Google tai luonnollisestikaan Blogger. Kaikki muut kyllĂ€, mutta ei toivoakaan nĂ€illĂ€. Olin aikonut postailla vaikka joka pĂ€ivĂ€ ihan reaaliajassa, mutta ei se nyt onnistunut. Nyt tuleekin sitten monta pĂ€ivÀÀ PekingiĂ€ blogiin viikon myöhĂ€ssĂ€! 🙂 

Loma oli mieletön, kaikin puolin aivan mahdottoman ihana ja tĂ€ydellinen. Siihen kuului niin paljon kaikkea, etten millÀÀn osaa pukea kerralla sanoiksi kaikkea. Kuvia tallentui kameraan 810 ja muutama kĂ€nnykkÀÀn. Niiden myötĂ€ yritĂ€n vĂ€littÀÀ pienen palan Kiinan mahtavasta, sotkuisesta, saasteisesta, aurinkoisesta, ruuhkaisesta, monituhatvuotisesta pÀÀkaupungista – meidĂ€n PekingistĂ€ – tĂ€llĂ€ minun viidennellĂ€ lomallani kaupungissa, joka on niin ihmeen tuttu ja silti joka kerta niin vieras ja omituinen.
la v2 
 Lauantaina oltiin kaupungissa jo kahdeksalta aamulla. Vaikka saatiin huone heti, oli aivan pakko lĂ€hteĂ€ kĂ€velemÀÀn heti Mr. Bigin vanhoille kotikulmille. MeidĂ€n hotelli oli aivan sitĂ€ vastapÀÀtĂ€, ja osoittautui kaikinpuolin aivan loistovalinnaksi!

VĂ€symyksessĂ€ ja ihmetyksessĂ€ meinasi oikein liikutus tulla kun kĂ€veltiin tuota pientĂ€ Jianguo Men Wai -kadun sivukatua tuonne vanhaan pihaan. Talo on tuo tuolla isomman Derun Groupin talon takana. 32-kerroksisen talon 9-kerrokseen koetettiin tiirailla ja miettiĂ€ kukakohan siellĂ€ nyt mahtaa asua…
  la v1la koll3la koll1la koll2

PekingissĂ€ on monta Sohoa, mutta tĂ€mĂ€ valkoisista sikin sokin pudotellun nĂ€köisistĂ€ kuutioista koostuva on Jianwai Soho, se vanhan kodin alue. MeillĂ€ oli etukĂ€teen lista ravintoloista, joihin haluttiin ehdottomasti mennĂ€: kotikinkki, japanilainen teppanyaki, Sanlitunin yunnanilainen ja intialainen. PÀÀstiin lopulta kaikkiin, mutta aloitettiin edullisimmasta, pikaruokalamaisesta kotikinkistĂ€. Kotikinkki se on siksi, ettĂ€ se oli kodin lĂ€hellĂ€ tuolla Sohossa, ja kĂ€ytiin siellĂ€ uuuuuuuu-sein… Tilaamiseenkaan ei mennyt koskaan kovin paljon aikaa, kun oltiin jo kauan sitten pÀÀtetty joka ravintolan tilaukset lemppariannosten mukaan 🙂

la v4la v3la koll4la v6la v5

Koska eka pĂ€ivĂ€ oli loman ainoa lauantai, lĂ€hdettiin vielĂ€ samana iltana neljĂ€n tunnin pĂ€ivĂ€unien jĂ€lkeen Mr. Bigin vanhan työkaverin kanssa ulos. Pekingin yöelĂ€mĂ€ on melkoisen mieletön, ja Mr. Big tuntee sen nĂ€köjÀÀn vielĂ€kin kuin omat taskunsa… HĂ€nen elĂ€mĂ€nsĂ€ silloin oli tĂ€ynnĂ€ rankkaa työtĂ€ kellon ja viikon ympĂ€ri – ja yhtĂ€ rankkoja huveja ne loput valveillaolotunnit. 

Ehdittiin vain kahteen baariin lauantaina, mutta kaupunki on tĂ€ynnĂ€ aivan uskomattomia bilemestoja. Ainakin yksi ystĂ€vĂ€ni, ja ehkĂ€ teistĂ€ joku muukin on joskus menossa Pekingiin lomailemaan, niin aion kirjoitella nĂ€mĂ€ tulevat postaukset myös vinkkeinĂ€. TĂ€stĂ€ lauantai-illasta ja yöelĂ€mĂ€stĂ€ lisÀÀ siis seuraavassa postauksessa! 🙂

la koll7la koll6
la koll5
Mekko – Zara, jakku ja rannekoru – H&M, laukku – Louis Vuitton, kengĂ€t – Si by Sinela (Zio), kello – Guess, sormus – Kiina
0 comments so far.

0 responses to “Beijing day 1: Walking down the memory lane”

 1. Kirsi says:

  Oi miten ihanalle nĂ€yttÀÀ! Kiva kuulla, ettĂ€ reissu oli onnistunut, vaikka nopeastihan ne lomat aina hurahtaa! 🙂

  Pekingin matkaa ei itsellÀ ole tiedossa, mutta mielenkiinnolla silti luen nÀitÀ matkapostauksia.. no eipÀ nÀistÀ se matkakuume ainakaan vÀhene!

 2. Ninnumaaria says:

  Kiitos Kirsi, kiva kuulla! 🙂 Nyt tulee aivan tuutin tĂ€ydeltĂ€ tĂ€tĂ€ asiaa, kun ei millÀÀn vielĂ€ tahtoisi luopua nĂ€istĂ€ tunnelmista 🙂

 3. Lindsay says:

  Tosi kauniita ja onnistuneita kuvia! 🙂 JĂ€nnĂ€ tuo fakta, ettei Kiinassa toimi USA:laiset nettisivut 😀 En ollu ikinĂ€ kuullut tuosta! 😀

 4. Ninnumaaria says:

  Voi kiitos Lindsay! Äh mun mielestĂ€ taas kuvat nĂ€yttÀÀ aina jotenkin ihan ylimuokatuilta kun ne lopulta tĂ€nne lataan vaikka muissa ohjelmissa on nĂ€yttĂ€neet ihan normaaleilta… ?! 😀

  Ja joo kyllĂ€, eikö ookin hassua! Onhan niihin jotain kiertojuttuja, mutta en tĂ€llĂ€ lomalla nyt alkanut jaksaa nĂ€hdĂ€ sitĂ€ vaivaa. Kiinan valtio tosiaan rajoittaa internetin kĂ€yttöÀ aivan miten haluaa. Hakukone omassa tietokoneessani toimii osoiteriviltĂ€ suoraan, joten sen kautta ikÀÀnkuin "google" toimi, mutta ei esim. http://www.google.com suoraan. Blogger ja Facebook ei millÀÀn tavalla. MyöskÀÀn muuta kiellettyĂ€ ei sovi katsella, esimerkiksi millÀÀn hakukoneella ei löydĂ€ yhtÀÀn mitÀÀn vaikkapa Tiananmenin verilöylystĂ€ tms… Luin jostain, ettĂ€ itse asiassa kĂ€sittĂ€mĂ€ttömĂ€n harva nuori kiinalainen edes tietÀÀ koko asiasta! Minua kamalasti kiinnostaa tĂ€mmöiset meille niin vieraat yhteiskunnalliset ilmiöt noinkin valtavassa maassa, ettĂ€ tulipa taas paasatuksi 😀

 5. Girly Style says:

  Voi, miten kauniita kuvia susta ja kaupungista! MeidĂ€n piti lĂ€hteĂ€ nyt Kiinanreissulle 5-vuotishÀÀpĂ€ivĂ€n kunniaksi mutta uuden kodin osto meni sen edelle eli matka saa vielĂ€ odotella. Joten innolla odottelen kirjoituksiasi PekingistĂ€ 🙂

 6. Sage says:

  Ihanalta kuulostaa, tervetuloa takaisin. 🙂 LisÀÀ vaan kuvia ja juttuja, sohvamatkailu on kivaa. 🙂

 7. Ninnumaaria says:

  Kiitos Sage! 🙂 Kivaa kuulla, nyt on tulossa aivan pilvin pimein tĂ€tĂ€ matkajuttua!! 😀

 8. Ninnumaaria says:

  Voi kiitos! 🙂 🙂 🙂
  Oma koti on kyllĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€ ykkönen, oikein hyvĂ€ valinta! Se Kiina se on siellĂ€ ollut tuhansia vuosia, ja odottaa kyllĂ€ 🙂 Muusta Kiinasta mulla ei valitettavasti ole kokemusta, mutta tĂ€tĂ€ on tulossa kyllĂ€ riittĂ€miin! Vanhoista Pekingin-reissuistakin, ja etenkin elĂ€mĂ€stĂ€ siellĂ€ on tuolla arkistossa useampikin juttu. Matkakohteena se voi tuntua kaoottiselta, mutta on aivan ehdottomasti kokemisen ja nĂ€kemisen arvoinen, suosittelen todella lĂ€mpimĂ€sti! 🙂

 9. M says:

  Oi voi, voiko olla mahdollista, ettĂ€ tunnistan noita kadunpĂ€tkiĂ€ kuvista meidĂ€n reissulta!? 🙂
  Ihana tuo Zaran mekko. Harmittaa, ettÀ itse palautin sen viime kesÀn aleissa takaisin hyllyyn, olin ostamassa valkoisena.

  Tervetuloa takaisin, aloin jo ihan huolestua..:)

 10. Emmi says:

  Jee, nĂ€itĂ€ on kiva lukea, sillĂ€ omakin Pekingin vierailu hÀÀmöttÀÀ jossain lĂ€hitulevaisuudessa…:) Muistan myös, miten meni hermot tuohon kiinalaiseen "sananvapauteen", toisin sanoen en pÀÀssyt lukemaan lempiblogejani koko vierailuni aikana (apua :D)! Kivoja kuvia ja tunnelmia 🙂

 11. Ninnumaaria says:

  On tietty mahdollista, nÀÀ on siitĂ€ lĂ€heltĂ€ kaikki! 🙂 se onkin ihan kiva mekko! Ja kiitos 🙂

 12. Ninnumaaria says:

  Ai ihan totta olet menossa Pekingiin! Kivaa 🙂 ja kiitos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN