Peking-albumien kätköistä

Minä tiedän, että olen kirjoittanut jo vaikka kuinka monta kertaa tännekin meidän Pekingin-vuosista. Olin aikonut ihan varmasti nyt postailla ihan muista aiheista. Jotenkin nyt kuitenkin eksyin noihin vanhan kovalevyn kuviin ja tempauduin ihan mukaan näiden muistojen vietäväksi. Mehän varatiin Hulluilta Päiviltä viime lokakuussa lennot Pekingiin, ja matka joka silloin tuntui olevan jossain hamassa tulevaisuudessa, onkin koittamassa jo reilun kuukauden päästä! Jotenkin lykkäsin koko ajatuksen kauemmas kun silloin oli vielä kokonainen talvi välissä, ja reissu vasta loppukeväästä. Nyt se kevät on ihan yhtäkkiä tässä ja pitäisi oikeasti varata se hotelli ja viisumiakaan ei voi kauan lykätä! 

IIIIIIH, olen aivan innoissani reissusta. Taas kun katsoin näitä kuvia, tulvahti ihan pakahduttava ilo siitä että pääsee ihan kohta kohti Kiinaa. Se tunkkainen saasteiden tuoksu, järkyttävä ihmispaljous, kommunistikulttuuri ja hyvä ruoka. Kaikki se muuten inhottavakin on vain niin suuri elämys. 

Kuten jo ennenkin sanoin, kaikkein oudoimman ihaninta on se, että ensimmäistä kertaa ikinä mennään ja tullaan sieltä poiskin, yhdessä. Minähän asuin sen 3 vuotta täällä, kun Mr. Big oli töissä Kiinassa, ja reissattiin edestakaisin aina vuorotellen pidetyillä lomilla. Yhteensä ollaan lennetty Helsinki-Peking -väliä varmaan noin 15 kertaa, mutta aina yksin. Aina lomaan liittyi se kauhea luopuminen, ja nyt ei. Uskomatonta.

Tässä vielä kerran, kuvia Pekingistä minun silmin, selityksillä ja ilman. Jos ne antaa teille edes murto-osan siitä mitä minulle, niin tämä postaus on sen arvoinen 🙂


Kiina käy edelleen hiilellä ja hiilikärryt ihmisvoimalla…
Kiinan kommunistisen kansantasavallan mahtava Tiananmenin aukio. 
Maon mausoleumi. Siellä hän makaa lasiarkussaan ihan nähtävillä. Käytiin katsomassa. Se on taatusti vahanukke. Tai sitten kommunistit säilyy ihmeen hyvin.


Juhannuksena 2009 sain M:n mukaani
M Kielletyssä kaupungissa
Blogiharvinaisuus Mr. Big. Muttakun ei Pekingistä voi puhua ilman häntä. Ei ole Pekingiä ilman häntä. Muurilta näkyi kirkkaana päivänä mielettömän kauas. On sanottu, että muuri näkyisi kuuhun. Ei taatusti näy enää, kiitos Kiinan talouskasvun.
Meinaa huimata kun katsoo pelkkää kuvaakin. Noilla oikealla näkyvillä hissintapaisilla itsemme ylös hilattiin, ei sentään kokeiltu kävellä. 

Bileiltoja Mr. Bigin italialais-ranskalais-kiinalaisten ystävien kanssa. Yanin auton Hello Kitty -turvavyö ansaitsee kunniamaininnan 😀 Yan sai ajaa autollaan muuten vain joka toinen päivä. Pekingissä rekisterinumeroissa parillisella alkavat ajaa joka toinen päivä ja parittomat numerot ne toiset päivät. Liikenteenhallintaa! 
Juhannusyönä taksissa 

Minä olisin tosissaan halunnut ostaa tuon jättimäisen vaatekaapin. Haluaisin vieläkin. En katuisi yhtään, jos sen omistaisin, mutta ainoa syy oli se ettei sille ollut silloin paikkaa. Eikä ole vieläkään. Noista vasemmanpuoleisista vahtileijonista tehtiin oikeasti kauppaakin. Seison vieressä kun piti saada joku vertailu niiden koolle. Alimmaisessa kuvassa kirja- ja paperikauppa, jossa kaiverrutin isälleni joululahjaksi leimasimen hänen nimellään kiinaksi. Omistajan poika kai leikkii ulkona.
Olympiahulinat kaduilla. Ei menty stadionille asti, mutta tunnelma oli huikea täältäkin käsin.

Linnunpesä ja olympiatuli. Niin ja tietysti aurinkovarjot ettei ruskettumaan pääse.

Panjiayuanin “antiikki”tori ja Schitech Outlet Mall. Kumpikin listalla myös tälle reissulle!

Mr. Bigin ihana koti Chaoyangin alueella. En muistanutkaan että se oli noin valtava… ja ihana. Ihan oikea koti.
Yksi mun lempipaikoista: makuuhuoneen ikkunalaudalla. Ja näkymä ikkunasta.
Kotiportilla
Kaikki 3 vuotta rakenteilla ollut megaökyluksushotelli Fairmont kodin pihapiirissä. Meinattiin tällä reissulla varata se, mutta kevyt 400 euron yöhinta laittoi kapuloita rattaisiin. 
0 comments so far.

0 responses to “Peking-albumien kätköistä”

 1. Reetta says:

  Oi, ihania matkakuvia!! Upeita nuo Kiinanmuurilla otetut kuvat! 🙂

 2. Emmi says:

  Kiva tietää, että tunnet kaupungin hyvin! Omat vanhempani asuvat tällä hetkellä Kiinassa ja seuraavalla vierailukerralla otan suunnaksi myös Pekingin. Voin sitten täältä tulla lukemaan vinkkejä :))

 3. Ninnumaaria says:

  Oi ihan totta?! Nauti! Olen kirjoitellut muutaman kerran tarkemminkin, tuolta hakusanapilvestä löytyy "Kiina". Ja tosiaan, seuraavalta reissulta tullaan vapuksi kotiin, joten silloin varmasti luvassa paljon lisää juttua! 🙂

 4. Ninnumaaria says:

  Kiitos Reetta! 🙂 ne on jotenkin huimaavia munkin mielestä, itse paikka kun oli niin huikea ja se näkyy jopa noista saastepilvi-pokkarikuvista.

 5. Elena says:

  Vau, aika upeasti olet päässyt tutustumaan Kiinaan 🙂

 6. Ninnumaaria says:

  Niinpä, olen itsekin kauhean onnellinen siitä 🙂 Koko Kiinasta en voi ehkä sanoa mitään, mutta ihan pikkuriikkisen Pekingistä ehkä. Vaikka sekin on niin valtava, että tuskin sitäkään olen edes nähnyt näillä kerroilla

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN